Malinová semifreda
Potřebné ingredience
Světlý korpus (3 žloutky+3 bílky, 3 lžíce vody, 120g cukru, 120g polohr. mouky, 1/2 lžičky PDP), malinové želé, tvarohovo-šlehačková, nebo šlehačkovo-malinová náplň
Postup přípravy
Růžová náplň je jenom šlehačka se Smetafixem, ochucená malinovou marmeládou.
Bílá náplň je z vaničky tvarohu oslazeného vanilkovým cukrem, zjemněným plátkem másla a polovinou krabičky ušlehané šlehačky se Smetafixem.
Piškot upečený na maličkém plechu, pokapaný griotkou.
Hrníček mražených malin dolitých troškou vody, želé.
Za stálého míchání přivést k varu a povařit 1 minutu, pak nechat zchladnout, přimíchat ještě tři vrchovaté lžíce malinové marmelády (Maribel z Lidlu) a plnit/polévat.
Do každé formičky trochu zchladlé malinové směsi, zakvedlat, aby byla až do krajů, nechat chvilku ztuhnout, naplnit.
Zdobení velmi ledabylé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé